Erhverv

Flot fremgang i Brøndby Kommunes erhvervsvenlighed

Brøndby Kommune hopper otte pladser frem på ranglisten over de mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark. Kommunen får en 53. plads i DI’s årlige Lokalt Erhvervsvenlighedsundersøgelse. 

DI’s måling stiller som noget nyt i år skarpt på kommunernes digitale rammer og grønne udvikling. Her klarer Brøndby Kommune sig flot på særligt det grønne område, hvor kommunens fokus på udbud af bæredygtige og grønne opgaver og indkøb høster ros blandt de lokale virksomheder. 

– Det er super positivt, at Brøndby klarer sig så flot på det grønne område. Man må ikke glemme, at mange virksomheder både fremstiller og udvikler løsninger til den grønne omstilling, og her er kommunerne en vigtig samarbejdspartner for erhvervslivet. Virksomhederne er opmærksomme, på at kommunerne skruer op for de grønne ambitioner – for eksempel i udbudsmaterialer. Brøndby skal have ros for at medtænke virksomhederne i kommunens grønne ambitioner, siger formand for DI Hovedstaden, Peter Lanng Nielsen. 

Også på infrastrukturområdet klarer kommunen sig flot. Hermed understøtter kommunen aktivt det lokale erhvervsliv, der i målingen netop udpeger infrastruktur som en kommunal førsteprioritet. Årets måling viser dog også, at der er plads til forbedringer i Brøndby. For eksempel kan kommunen med fordel sætte ind for at styrke dialogen med erhvervslivet. 

– Dialog betaler sig altid. Hvis virksomhederne oplever en god dialog med kommunen, smitter det ofte af på resten af undersøgelsen. Derfor synes jeg, at Brøndby skal tage imod erhvervslivets fremstrakte hånd og få etableret et tæt samarbejde med virksomhederne, så man får yderligere input til, hvor de skal sætte ind for at forbedre den lokale erhvervsvenlighed, siger Peter Lanng Nielsen.

Også på uddannelsesområdet har Brøndby Kommune udfordringer. Her skal kommunen både sætte ind for at hæve det faglige niveau i folkeskolen og sikre, at flere unge søger mod erhvervsuddannelserne. 

– Det er helt centralt for vores vækst og udvikling, at flere vælger en erhvervsuddannelse. Brøndby Kommune gør allerede en indsats for at få flere unge til at vælge en murer-, tømrer- eller kontoruddannelse. Men en ting er at oplyse de unge om erhvervsuddannelser, en anden ting er at sikre, at de unge har de rette faglige forudsætninger for at kunne gennemføre, når de forlader folkeskolen. Og her er der altså plads til forbedringer, siger formand for DI Hovedstaden, Peter Lanng Nielsen. 

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2021

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2021, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 12. år i træk DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • Årets undersøgelse adskiller sig fra de tidligere undersøgelser. Efter sammenlægningen af Dansk Industri og Dansk Byggeri er der blevet udarbejdet en helt ny undersøgelse med udgangspunkt i de to organisationers tidligere undersøgelser.
  • 7770 virksomheder indenfor DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af tre typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder, et spørgeskema til kommunaldirektører og statistik.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set. 
  • 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner

Kommentarer