Magaxin

Her er tegnene på forhøjet blodtryk

Artiklen er sponsoreret.

Forhøjet blodtryk kaldes også for den stille dræber. Det skyldes at et kronisk og langvarigt forhøjet blodtryk øger risikoen for hjerte- og karsygdomme. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på de signaler, som din krop sender dig, som kan være advarsler om, at du måske har forhøjet blodtryk. Symptomerne på forhøjet blodtryk er dog typisk milde, så de kan være svære at opdage. Derfor får du her nogle typiske tegn på forhøjet blodtryk, som du skal være opmærksom på.

Hovedpine og åndenød

Hvis du ofte lider af hovedpine og åndenød, kan det være tegn på, at du har forhøjet blodtryk. Særligt hvis det er ledsaget af trykken for brystet. Symptomerne kommer oftest når du anstrenger dig fysisk. I nogle tilfælde bliver hovedpinen og åndenøden så slem, at det resulterer i forvirring, problemer med balancen, svimmelhed og evt. opkastning og kvalme.

Oplever du det, er det vigtigt at du reagerer og kontakter din læge, så du kan blive undersøgt for, om du evt. lider af forhøjet blodtryk.

Hjertebanken, træthed og nedsat appetit

Forhøjet blodtryk over flere år kan give forstørret hjerte, og i nogle tilfælde bliver hjertets funktion så forringet, at du vil opleve en række symptomer. Disse symptomer kan bl.a. være problemer med at trække vejret, træthed og slaphed, hjertebanken og nedsat appetit.

Oplever du et eller flere af disse symptomer, kan det være tegn på, at dit hjerte er påvirket, som følge af forhøjet blodtryk.

Derfor får man forhøjet blodtryk

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får forhøjet blodtryk. Nogle mennesker har tendens til forhøjet blodtryk af genetiske årsager, men det hos andre skyldes livsstil.

Det kan du gøre mod forhøjet blodtryk

Hvis du lider af forhøjet blodtryk, eller gerne vil forebygge forhøjet blodtryk, bør du stoppe med at ryge og minimere dit forbrug af alkohol. Tab dig hvis du er overvægtig og husk desuden at dyrke regelmæssig motion.

Kommentarer