Debat og politik

Lars Boje Mathiesen ekskluderet fra Nye Borgerlige

Lars Boje Mathiesen er fortid i Nye Borgerlige efter han torsdag aften er smidt ud af partiet.

Lars Boje Mathiesen stopper som formand i Nye Borgerlige. Han ekskluderes samtidig fra partiet. Det skriver Ritzau sent torsdag aften.

Oplysningen kommer fra partiets hovedbestyrelse i en mail til partiets medlemmer med Jesper Hammer som afsender. En mail, som Ritzau er i besiddelse af.

Lars Boje Mathiesen ekskluderes både fra folketingsgruppen og partiet.

– Lars Boje Mathiesen har helt uhørt henvendt sig med et krav om at få overført cirka 350.000 kroner, der står på en intern underkonto i partiet, til sin egen private konto til en personlig brandingkampagne, skriver Jesper Hammer i mailen.

– En kampagne, som partiet ikke indgår i og som ikke har en direkte relevans og sammenhæng med Lars Boje Mathiesens medlemskab og formandskab i Nye Borgerlige.

Jesper Hammer skriver videre, at Lars Boje Mathiesen har sagt, at han ville trække sig som formand, hvis ikke pengene stod på hans konto fredag morgen.

I mailen lyder det, at hovedbestyrelsen har valgt ikke at imødekomme kravene fra formanden. 

– At Lars Boje Mathiesen desuden de seneste uger har afkrævet Hovedbestyrelsen og Forretningsudvalget over 2,6 millioner kroner i alt – foruden sit folketingsvederlag på over 65.000 kroner om måneden eksklusiv pension – for at forblive som formand for vores parti, har selvsagt ikke gjort os mildere stemt, lyder det også i mailen.

I mailen lyder det også, at paritet går i gang med at finde en ny formand. I mellemtiden vil partiets hovedbestyrelse i fællesskab lede partiet.

Kommentarer